/Rodzaje i zalety urządzeń do popcornu
Rodzaje i zalety urządzeń do popcornu

Rodzaje i zalety urządzeń do popcornu

W gastronomii wyróżniamy kilka rodzajów urządzeń do popcornu. Mamy tutaj domowe urządzenia do popcornu, tak zwane maszynki, które są małe i bardzo poręczne oraz duże maszyny, które są raczej stosowane w punktach gastronomicznych, w kinach i na festynach.

Jeżeli jesteś przedsiębiorcą, prowadzisz kino bądź restaurację i zastanawiasz się wzbogacić ofertę gastronomiczną, możesz wypożyczyć takie urządzenia do popcornu na okres próbny i sprawdzić czy będzie to właściwa oferta do nowych klientów. Tutaj trzeba od razu powiedzieć, że popcorn z maszyny jest zdrowszy. Nie ma w nim dodatku oleju ani żadnych ulepszaczy smaku, a do maszyny dodajemy tylko te składniki którymi chcemy wzbogacić smak prażonej kukurydzy. Drugą kategorią są domowe urządzenia do popcornu. To niewielkie maszynki, w które warto zainwestować, albowiem popcorn z maszynki jest o wiele zdrowszy niż z patelni, a nawet z mikrofali czy ten gotowy z torebki. Chodzi tutaj w głównej mierze o mniejszą ilość soli, oleju czyli zwyczajnie o mniej kalorii. Warto inwestować w urządzenia do popcornu i stawiać na zdrowszą żywność.

Jeżeli jesteś zainteresowany, to zapoznaj się z naszą oferta na gastrorent.pl.