Wakacje są czasem, w którym właściciele lokali gastronomicznych mogą liczyć na szczególnie duże zyski. Nie oznacza to jednak, że każdy może oczekiwać tak samo spektakularnych rezultatów związanych z prowadzoną przez siebie działalnością. Polacy coraz chętniej jedzą na mieście, uwielbiają być jednak zaskakiwani, a to wymaga pewnej dozy pomysłowości.
Czas na popcorn
Nikt nie nakazuje właścicielom lokali radykalnego zmieniania menu po to, aby latem być atrakcyjniejszym dla kupujących. Warto jednak wprowadzić kilka wakacyjnych zmian. Cel ten można osiągnąć choćby wynajmując urządzenia do popcornu i serwując klientom przez całe lato tą apetyczną przekąskę. Urządzenia na wynajem podnoszą atrakcyjność oferty i umożliwiają przetestowanie ciekawych rozwiązań bez konieczności płacenia wysokiej ceny. Można je zwrócić po sezonie nie obawiając się dodatkowych kosztów amortyzacyjnych. Jeśli zaś okaże się, że popcorn jest strzałem w dziesiątkę, problemem z pewnością nie będzie zakup wynajmowanego do tej pory urządzenia w przystępnej cenie.